Bliver du syg og må forlade arbejdsmarkedet på ubestemt, kan du heldigvis modtage dagpenge, hvis du er berettet til dette. Der er en række krav, som du skal opfylde, og dem gennemgår vi her på siden. Mange frygter, at det bliver svært at få det hele til at gå op, hvis man skal have dagpenge under sygdom, men det behøver det gudskelov ikke at være. Faktisk fungerer det på mange måder blot som, hvis du skulle søge almindelige dagpenge.

Du skal melde dig syg

Melder du dig syg og skal modtage dagpenge, skal du gå ind på din profil på jobnet, hvor du kan melde din status som ”syg”. Her efter vil du blive kontaktet af din a-kasse, og du vil få det, der hedder ”dagpenge under sygdom”. Det er din a-kasse, der udbetaler dem de første 14 dage. Her efter overgår du til ”sygedagpenge”, der bliver udbetalt af kommunen. Du kan som udgangspunkt modtage sygedagpenge i 22 uger, fordelt over 9 måneder. Når du er på sygedagpenge eller på dagpenge under sygdom, er du ikke tvunget til at søge arbejde eller tage ud til de jobsamtaler, som dit jobcenter tilbyder dig. Når de 9 måneder er gået, vil kommunen evaluere og vurdere din sag igen. Måske skal du søge førtidspension, eller også skal sagen behandles op anden vis.

Hvornår kan jeg få dagpenge under sygdom og sygedagpenge?

For at kunne modtage sygedagpenge, skal du være berettiget til dem. Det er nu som udgangspunkt, hvis du er berettiget til almindelige dagpenge. Det vil sige, at du skal have været medlem af en a-kasse i et år, eller have afsluttet en videregående uddannelse af minimum 18 måneders varighed inden for den seneste måned. Er du lønmodtager, er der ligeledes regler for, at du skal have været beskæftiget i mindst 240 timer inden for det første halve år, før din første sygedag. Det kan også være, at du er i fleksjob. Har du en lidt speciel situation, så kan du eventuelt ringe til din a-kasse og få at vide, om du er berettiget til sygedagpenge.

En fantastisk mulighed

Bliver du syg, så er sygedagpenge en helt fantastisk mulighed, så du ikke skal tænke så meget over din økonomi, mens du kæmper med en arbejdsskade eller med sygdom. Det kan også være en fin overgang til, hvis du for eksempel skal på førtidspension på grund af for eksempel en arbejdsskade, hvilket jo er super sørgeligt. Vi anbefaler altid, at du kontakter din a-kasse, hvis du er i tvivl omkring noget i forhold til din situation. Du vil sikkert have en fast kontaktperson, som hjælper dig og kender din situation i forvejen.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *