Alle ejere af en hjemmeside kan komme i en situation, hvor det giver mening at skifte webhotel. Det kan være, at man er utilfreds med sit nuværende webhotel, eller det kan være man spare nogle penge. Uanset hvad din situation er, så er det enormt vigtigt, at du tager dig tid til at flytte dit webhotel på den rigtige måde. Ellers risikerer du at miste din hjemmeside ud i det blå. Det ville være super ærgerligt. I denne artikel gennemgår vi de forskellige ting, du skal igennem, når du skifter udbyder. Bemærk at nogle ting kan være forskellige fra udbyder til udbyder. Tjek derfor altid op på de nævnte ting hos din gamle og nye udbyder. Så er du på den sikre side.

Trin 1: Find dit nye webhotel

Det første du skal gøre, er at finde dit nye webhotel. Sørg for at sammenligne ud fra de parametre, der har en betydning for dig. Det kan være antallet af e-mail konti, fri trafik, daglig backup, dansk support eller den rette pris. Du må ikke opsige dit gamle webhotel lige så snart, du har købt et nyt.

Trin 2: Backup (kræver teknisk viden)

For at din hjemmeside ikke bare forsvinder ud i det blå er det vigtigt, at du laver en backup af din hjemmeside. Det kan være, at din nuværende udbyder automatisk tager backups dagligt. I så fald burde du kunne finde dem i dit kontrolpanel. Det kan også være, at du selv tager backups. Har du ingen backups, skal du have taget en. Du kan for eksempel kopiere din hjemmesides filer via FTP. Bemærk det kræver teknisk kendskab, og derfor anbefaler vi, at du får hjælp, hvis du ikke selv er tryg ved det. Det er bedre at betale en udvikler lidt penge for det, frem for at skulle bruge dagevis på at få din hjemmeside på benene igen. Når du har lavet din backup, skal du uploade den til nye udbyder.

Trin 3: Skift din DNS

Når du har uploadet din backup til dit nye webhotel, har du reelt set din hjemmeside der. Du må dog under ingen omstændigheder opsige dit gamle webhotel endnu. Du skal nu have dit domæne til at pege over på dit nye webhotel. Hos de fleste udbydere kan dette nemt gøres backend, hvor du kan flytte dit domæne. Du kan også være udsat for at skulle rette DNS inde ved DK-hostmaster. Alt dette afhænger af udbyderen. Er du i tvivl så spørg din nye udbyder, hvad der skal ske. Bemærk det sagtens kan tage op til 24 timer, før DNS’en peger. Som regel går der kun et par timer.

Trin 4: Er alt kommet med?

Nu skal du have styr på, om alle dine filer er kommet med over til din nye udbyder. Gå din hjemmeside efter og vær sikker på, at alt er der. Er alle filer der ikke, kan du muligvis finde dem hos din gamle udbyder og uploade dem til din hjemmeside via FTP.

Nu burde din hjemmeside være flyttet, og du kan nu opsige dit gamle webhotel.

Kategorier: Guides

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *